Drikkepenge

Hvordan fungerer Zettles drikkepenge-funktion?

Zettles drikkepenge-funktion giver dine kunder mulighed for at tilføje et ekstra beløb til deres regning.

Det er vigtigt, at du forstår, hvordan du modtager og indberetter drikkepenge i henhold til de lokale skatteregler.

Drikkepenge, der modtages via Zettle, vil blive vist i dine Zettle-salgsrapporter og på dine kvitteringer.

Hvordan aktiverer jeg drikkepenge-funktionen?

For at kunne begynde at tage imod drikkepenge skal du aktivere funktionen i Zettle-appen.Du finder drikkepenge-funktionen under "Indstillinger" > "Betalingsindstillinger".

Hvordan kommer jeg i gang med at modtage drikkepenge med min Zettle-hardware (Reader eller Terminal)?

Før du starter, skal du sørge for, at du har aktiveret drikkepenge-funktionen i Indstillinger > Betalingsindstillinger > Drikkepenge.

1. Læg dine produkter/ordrer i indkøbskurven i din Zettle-app, eller indtast et beløb.
  2. Tryk på "Betal" og vælg kort som betalingsmetode.
  3. Din Zettle Reader eller Terminal vil nu spørge kunden, om vedkommende vil tilføje drikkepenge.Giv kortlæseren til kunden.
  4. Hvis kunden trykker ja, vil de blive bedt om at indtaste drikkepenge.Derefter skal de blot trykke eller indsætte deres kort og indtaste deres pinkode, hvis de bliver bedt om det.
  5. Du kan nu udskrive en kvittering til din kunde, eller sende den via e-mail eller SMS.

Hvordan kommer jeg i gang med at modtage drikkepenge i Zettle-appen via Tap to Pay? (Kun Android)

Godt at vide: Tap to Pay-funktionen er kun til rådighed i Zettle-appen til Android.Vi giver dig besked, når denne funktion er til rådighed i andre versioner af vores app.

Uden behov for køb af ekstra hardware tilbyder Zettle-appen Tap to Pay.Denne funktion giver forhandlere mulighed for at tage imod kontaktløse betalinger ved at bruge digitale e-punge eller trykke kundens kort direkte ned mod din smartphone.

Før du starter, skal du sørge for, at du har aktiveret drikkepenge-funktionen i Zettle-appen:

Aktivér drikkepenge for Tap to Pay i Android:
Indstillinger > Betalingsindstillinger > Drikkepenge Tap to Pay.

1. Læg dine produkter/ordrer i indkøbskurven i din Zettle-app - eller indtast et beløb.
  2. Tryk på "Betal", og vælg Tap to Pay som betalingsmetode.
  3. Zettle-appen vil nu spørge kunden, om vedkommende vil tilføje drikkepenge.Giv din smartphone til kunden.
  4. Hvis kunden trykker ja, vil vedkommende blive bedt om at indtaste drikkepenge.Derefter skal de blot trykke og indtaste deres pinkode, hvis de bliver bedt om det.
  5. Du kan nu udskrive en kvittering til din kunde, eller sende den via e-mail eller SMS.

Ofte stillede spørgsmål

Maksimumbeløb for drikkepenge
Der er sat et maksimumniveau for drikkepenge på 50 % for at forhindre utilsigtet eller ugyldig indtastning af beløb.
Hvis en kunde indtaster mere end 50 %, vises en advarselsmeddelelse.

Tager Zettle en andel af drikkepengene?
For alle kortbetalinger tager Zettle et transaktionsgebyr baseret på det samlede beløb.Læs mere om vores priser her.

Kan jeg se alle mine drikkepenge som samlet beløb i mine salgsrapporter?
Ja, de samlede drikkepenge vises i alle salgsrapporter, både udskrevne, online og i appen, under "drikkepenge".

Hvordan deaktiverer jeg drikkepenge?

Du kan til enhver tid deaktivere drikkepengeproceduren i Zettle-appen under "Indstillinger" > "Betalingsindstillinger".

• Hvis du vil deaktivere drikkepengeproceduren på Zettle-hardware (f.eks. Zettle Reader eller Zettle Terminal), skal du gå til Indstillinger > "Betalingsindstillinger" > Drikkepenge og deaktivere til/fra-knappen "Modtag drikkepenge".
  • For at deaktivere Tap to Pay-drikkepenge skal du gå til Indstillinger > "Betalingsindstillinger" > Tap to Pay-drikkepenge og deaktivere til/fra-knappen "Modtag drikkepenge".