Motta tips

Hvordan fungerer Zettles tipsfunksjon?

Zettles tipsfunksjon lar kundene dine legge til et ekstra beløp på regningen.

Det er viktig at du forstår hvordan du mottar og deklarerer tips i henhold til lokale forskrifter fra skattemyndighetene.

Tips som er godtatt med Zettle vil bli presentert i sin helhet på Zettle-salgsrapporter og -kvitteringer.

Hvordan aktiverer jeg tipsfunksjonen?

For å kunne begynne å godta tips, må du aktivere funksjonen i Zettle-appen. Du finner tipsfunksjonen i Innstillinger > Betalingsinnstillinger.

Hvordan begynner jeg å motta tips med Zettle-maskinvaren (Reader eller Terminal)?

Før du begynner, må du kontrollere at du har aktivert tipsfunksjonen i Innstillinger > Betalingsinnstillinger > Tipsing.

1. Legg produktene/bestillingen i handlekurven i Zettle-appen eller tast inn beløpet.
  2. Trykk på Ta betalt og velg kort som betalingsmetode.
  3. Zettle- Reader eller Terminal spør nå kunden om de vil legge til tips. Gi kortleseren til kunden.
  4. Hvis de sier ja, vil de bli bedt om å legge inn et tips. Etter det trykker eller setter de bare inn kortet sitt og skriver inn PIN-kode hvis de blir bedt om det.
  5. Du kan nå skrive ut eller sende kvittering til kunden på SMS eller mail.

Hvordan begynner jeg å motta tips i Zettle-appen via Tap to Pay? (Bare Android)

Godt å vite: Tap to Pay-funksjonen er bare tilgjengelig i Zettle-appen for Android. Vi informerer deg når denne funksjonen er tilgjengelig i andre versjoner av appen.

Uten å måtte kjøpe ekstra maskinvare, tilbyr Zettle-appen Tap to Pay. Denne funksjonen lar selgere ta kontaktløse betalinger ved å bruke digitale e-lommebøker eller trykke på kundens kort direkte på smarttelefonen.

Før du begynner, må du kontrollere at du har aktivert tipsfunksjonen i Zettle-appen:

Aktiver tips for Tap to Pay på Android:
Innstillinger > Betalingsinnstillinger > Tipsing Tap to Pay.

1. Legg produktene/bestillingen i handlekurven i Zettle-appen eller tast inn beløpet.
  2. Trykk Ta betalt og velg Tap to Pay som betalingsmetode.
  3. Zettle-appen vil nå spørre kunden din om de vil legge til tips. Overlever smarttelefonen til kunden.
  4. Hvis de sier ja, vil de bli bedt om å legge inn et tips. Etter det trykker de bare på og skriver inn PIN-kode hvis de blir bedt om det.
  5. Du kan nå skrive ut eller sende kvittering til kunden på SMS eller mail.

Vanlige spørsmål

Maksimumsbeløp for tipsing
Et maksimalt tipsnivå er satt til 50 % for å forhindre utilsiktet eller ugyldig inntasting av beløp. Hvis en kunde skriver inn mer enn 50 %, vises en advarsel.

Tar Zettle en del av tipsen?
For alle kortbetalinger tar Zettle et transaksjonsgebyr basert på totalbeløpet. Les mer om våre priser her.

Vil jeg kunne se hvor mye tips vi har fått inn totalt, i salgsrapportene?
Ja, samlet tips vises på alle salgsrapporter som skrives ut, og alle salgsrapporter på web og i appen under “Tips”.

Hvordan deaktiverer jeg tipsing?

Du kan deaktivere tipsflyten når som helst i Zettle-appen under Innstillinger > Betalingsinnstillinger.

• For å deaktivere tipsflyten på Zettle-maskinvaren (for eksempel Zettle Reader eller Zettle Terminal), går du til Innstillinger > Betalingsinnstillinger > Tipsing og deaktiverer Godta tips-bryteren.
  • For å deaktivere Tap to Pay-tipsing, går du til Innstillinger > Betalingsinnstillinger > Tap to Pay-tipsing og deaktiverer Godta tips-bryteren.